Om

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”padding-12-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text max_width=”800″]

Jag har över 20 års erfarenhet av restaurangbranschen från både London och Stockholm. Jag började min karriär hos Anthony Worrall Thompson Delugo’s i Soho, London som en ung kock , direkt efter min restaurangutbildning, för att få tidig erfarenhet i mitt yrke.

De senaste åren har jag varit baserad i Stockholm där jag ansvarat för den kulinariska kreativiteten på världsberömda restaurangen Flippin ’ Burgers samt dess systerrestauranger Lådan and Dogfood. Jag har alltid haft en passion för streetfood , ett intresse och fascination som utvecklats starkare genom åren. Jag är ständigt på jakt för att upptäcka nya kulturella rätter, smaker, kombinationer och tekniker.

Jag älskar att lyfta in streetfood i oväntade sammanhang och presentera den på ett tilltalande sätt för den europeiska paletten. För att kunna fullfölja min dröm och fortsätta att utforska all (går det?) världens streetfood bestämde jag mig för att utveckla varumärket Street Gastronomy.

Min vision är att lyfta fram smaker fr ån världen s alla hörn och dela den med så många människor jag kan. Jag debuterar också med min första kokbok som kommer att vara en djupgående titt på Jamaikanska rötter, mat och kultur. Boken kommer att släppas i Sverige under förlaget Natur & Kultur våren 2020.

 

Jag respekterar tradition samtidigt som jag
vågar tänja på gränserna.

Kristian Smith – Street Gastronomy

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]